نتایج حاکی از آنست که دو شرکت لیزینگی فعال در بازار سرمایه در حال حاضر تنها شرکتهای لیزینگ زیان ده کشور هستند که با توجه به موضوع فعالیت این شرکتها توجه و دقت ویژه در این خصوص اجتناب ناپذیر است
به گزارش اختصاصی گزارش ویژه، بررسی گزارشات مالی شرکتهای لیزینک نشان می دهد که در در دوره منتهی به پایان خردادماه سال جاری اغلب شرکتهای لیزینگ با کاهش سود خالص و سود انباشته روبرو بودند اما دو شرکت لیزینگ ایرانیان و لیزینگ رازی شرایط اورژانسی نسبت به سایر شرکتهای همگروه خود دارند.
شرکت لیزینگ ایرانیان که 57.25 درصد سهام آن در اختیار بانک تجارت در دوره مالی متهی با پایان خرداد اگرچه 4 درصد از زیان انباشته خود را کاهش داد اما همچنان با یک هزار و 599 میلیارد ریال زیان انباشته زیان ده ترین شرکت لیزینگ کشور در بازار سرمایه است.
زیان ناخالص لیزینگ ایرانیان 83 میلیارد و 143 میلیون ریال نشان می دهد و زیان عملیاتی این شرکت نیز 80 میلیارد و 627 میلیون ریال در پایان خرداد ماه سال جاریست که با توجه به ماهیت فعالیت شرکتهای لیزینگ نگرانی های زیادی را ایجاد می کند. اگرچه برخی معتقدند که سهامداری بانک تجارت در این شرکت لیزینگی مانع از رخ دادن اتفاقات بد خواهد بود اما در عین حال آنچه که شاهد آن هستیم زیانیست که ماحصل اتخاذ سیاستهای اشتباه در این شرکت است.
لیزینگ رازی، راضی به نمایشی ضعیف
اگرچه شرکت لیزینگ رازی زیان انباشته به مراتب کمتری نسبت به لیزینگ ایرانیان دارد اما با توجه به اینکه اکثر سهامداران این شرکت را افراد حقیقی تشکیل می دهند نگرانی های به خصوصی درباره لیزینگ رازی ایجاد شدنیست. این شرکت کار خود را با ثبت زیان انباشته 56 میلیارد و 343 میلیون ریالی در دوره مالی منتهی به خرداد 1402 به پایان رساند تا شاید این نیاز را در بین مدیران خود خلق کند که نیاز به تجدید ارزیابی مشی مدیریتی در این شرکت اجتناب ناپذیرست. زیان عملیاتی این شرکت در همین بازه زمانی 7 میلیارد و 18 میلیون ریال است.
برای عضویت در کانال گزارش ویژه کلیک کنید