یادداشت/
دوره فشرده رسانه در ضاحیه جنوبی
اولین سخنرانی سیدحسن نصرالله در واکنش به حادثه تروریستی انفجار پیجرها در لبنان دارای ظرایف رسانهای خاصی بود.

یادداشت/
اولین سخنرانی سیدحسن نصرالله در واکنش به حادثه تروریستی انفجار پیجرها در لبنان دارای ظرایف رسانهای خاصی بود.
به گزارش آشکار، علیرضا نادری کارشناس فرهنگ و رسانه در یادداشتی نوشت: اولین سخنرانی سیدحسن نصرالله در واکنش به حادثه تروریستی انفجار پیجرها در لبنان دارای ظرایف رسانهای خاصی بود. وی حادثه تروریستی روزهای اخیر را مصداقی از «یک ضربه بزرگ امنیتی و انسانی بیسابقه» و «برتری تکنولوژیکی دشمن» توصیف کرد.
جملاتی که نهتنها شامل واقعیتهای میدان، بلکه بخشی از یک روایت هوشمندانه در تصویرسازی از رژیمصهیونیستی است. در جهانی که جنگها در بستر رسانهها و روایتها جریان دارند، چنین رویکردی ضرورت مقاومت را نمایان میکند.
در اصول روایت سر فصل مهمی تحت عنوان قهرمان (Hero) و ضدقهرمان (Antihero) وجود دارد. قهرمان، شخصیت مثبت و اصلی داستان است و ضد قهرمان در نقطه مقابل قرار دارد.
نقطه کانونی ماجرا بر محور تقابل این دو تعریف میشود اما کیفیت ماجرا به طرز چشمگیری وابسته به نحوه روایت ضدقهرمان است؛ روایت ضدقهرمان بهگونهای که قدرت قهرمان بهخوبی درک شود، یکی از ظرایف مهم روایت است.
قهرمان بدون چالش معنادار، نزد مخاطب وجهه چندانی ندارد و ضدقهرمان نیز بدون قدرت و انگیزه، تهدیدی برای قهرمان به حساب نمیآید.
ضدقهرمان در واقع نماینده چالشها و موانعی است که قهرمان باید بر آنها غلبه کند. اگر ضدقهرمان بهدرستی روایت نشود، مخاطب نمیتواند به اندازه کافی با کشمکشهای قهرمان ارتباط برقرار کند و بنابراین پیروزی یا موفقیت قهرمان بیاهمیت به نظر میرسد.
یکی از مصادیق این امر را میتوان مواجهه محور مقاومت با رژیمصهیونیستی دانست. حال سئوال اینجاست که روایت ما از این مواجهه، چه نسبتی با واقعیت داشته و دارد؟ آیا ضدقهرمان و قدرت او را بهدرستی روایت کردهایم یا همیشه با توجیه مدیریت افکار عمومی، سعی بر سرپوش گذاشتن بر آسیبها و ضعیف جلوه دادن دشمن بودهایم؟ مسالهای که حتی رد پای آن در آثار سینمایی دفاع مقدس نیز قابل مشاهده است.
در شرایطی که جامعه و مخاطب درک صحیحی از قدرت دشمن نداشته باشد، تصورش از مواجهه با دشمن نیز تصوری کارتونی است و نسبتی با واقعیت ندارد.
موضوعی که مصادیق آن را در رخدادهای مختلف امنیتی نظامی یک سال اخیر میتوان جستوجو کرد؛ برای این مخاطب دریافت ضربه از دشمن قابل پذیرش نیست و در صورت رخداد کوچکترین حادثه سریعاً به دستگاه امنیتی و نظامی هجمه میکند.
برای مواجهه و پاسخ متقابل صبر ندارد و عملیات حساب شده بر مبنای گذر زمان را تاب نمیآورد. پاسخ را نیز چندان دستاوردی به حساب نمیآورد و از کنار آن عبور میکند؛ زیرا در عالم ذهنی او، ضربه خوردن از دشمن ضعیف چندان منطقی نیست و ضربه متقابل به او نیز یک اتفاق معمول به حساب میآید.
سخنان سیدحسن نصرالله از این جنبه حائز اهمیت است که او بر عکس سیاست رسانهای مرسوم در پی انکار ماجرا برنمیآید و قدرت دشمن در حادثه تروریستی اخیر را بیان میکند. در شرایطی که مخاطب و بهخصوص جامعه لبنان حجم خسارات ناشی از حمله تروریستی را با چشم مشاهده کرده، انکار ماجرا یا کوچکنمایی آن، نهتنها افکار عمومی را مدیریت نمیکند، بلکه به مخاطبان احساس تحمیق و سلب اعتماد منتقل میکند.
اما نحوه مواجهه سیدحسن نصرالله با ماجرا منجر به تقویت احساس همدلی عمومی و اعتماد به گوینده میشود زیرا جامعه از این جنس روایت حس صداقت دریافت میکند. این سخنان یک استراتژی روایتمحور قدرتمند را به نمایش میگذارد؛ استراتژیای که بر مبنای معرفی اسرائیل بهعنوان یک ضدقهرمان قدرتمند و خطرناک استوار است. چنین رویکردی با ایجاد درک عمیقتر از قدرت دشمن، به مشروعیت و ضرورت مقاومت جان میدهد.
انتهای پیام/
کرامت سلیمی
۰۵ مهر ۱۴۰۳
به نظر بنده انفجار پیجر ها و بیسیم ها در لبنان ناشی از مواد منفجره نبود. با شناختی که بنده از موضوع خازن ها دارم این کار توسط ابرخازنهای قرار داده شده در این وسایل صورت گرفت. ابرخازنها قادرند مقدار زیادی انرژی الکتریکی را در خود ذخیره کنندو در کسری از ثانیه ازاد کنند. و در نزدیکی خود قوسهای بسیار داغی در حد چند هزار درجه سانتی گراد ایجاد کند و همین گرما باعث اسیب به افراد حامل این وسایل می شود. شدت نور این قوس انقدر زیاد است که نگاه به ان باعث کور شدن می شود. بمبهای الکترومغناطیس که قدرت از بین بردن وسایل الکتریکی را دارند همگی ابرخازن هستند. و بعضی از انها تا شعاع چند کیلومتر قئرت از بین بردن وسایل را دارند. انفجار پیجرها دقیقا مشابه تخلیه انرژی یک ابرخازن می باشد. فیلمها را مجددا ببینید.و دقت کنید همگی یک قوس قوی الکتریکی ازاد می کنند. ابرخازنها ساختار ساده ای دارند و حتی شرکتهای الکتریکی ایرانی نیز می توانند انها را بسازند. در کشور ما افراد توانای بسیاری هستند که می توانند برای کشور خدمات بزرگی انجام دهند اما این استعداد ها در دانشگاه ها سرکوب شده و از بین می روند. متاسفانه تعداد زیادی از اساتید دانشگاه این محیط را جایی برای رسیدن به مراد دلشان و واقعیت بخشیدن به تخیلات شهوانی خود می دانند و با ارائه درسهای نامربوط و همچنین کتابهای قطور و سنگین و غیر قابل درک هنگام امتحانات و نمره دهی از دانشجویان اخاذی مالی و غیر اخلاقی می کنندو انگاه انتظار داریم که از دانشگاه افرادی فارغ التحصیل شوند که بتوانند برای کشور مفید باشند. و بدبختانه هیچ جایی به این موضوع اهمیت نمی دهد و ورود نمی کند. حقمان است که کشور کوچکی همچون اسرائیل اینگونه با ما رفتار کند. ما توانایی شکست دادن اسرائیل و حتی امریکا را هم داریم اما به کجا این را بگوییم و کدام مسئول اماده شنیدن حرف ماست. تلخ تر و دردناکتر از اقدامات غربی ها و اسرائیل بر علیه ایران و سکوت و بی تفاوتی و خونسردی اصحاب رسانه در مقابل تلاش امثال بنده برای افشای حقایق است. بی تفاوت نباشید.
کرامت سلیمی
۰۶ مهر ۱۴۰۳
با سلام و درود از طریق ایمیل مطلب مهمی را خدمتتان فرستادم اما پیام عدم دریافت ایمیل برام میاد.. ایمیل شما مشکل داره و فکر کنم وجود نداره. یک ایمیل معتبر یا ادرس تلگرام بفرستید تا مطلب را خدمتتان ارسال کنم.