۰۵:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۵/۰۸

علی بیت‌اللهی در گفت‌وگو با «آشکار» خبر داد:

شناسنامه‌دار شدن قنات‌های تهران

رئیس مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی گفت: طول رشته‌های قنات در تهران به ۶۰۰ کیلومتر رسیده و خشک شدن آن مهم‌ترین عامل در فرونشست‌های زمین محسوب می‌شود.

قنات‌های تهران

علی بیت‌اللهی، رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی در گفت‌وگو با خبرنگار سرویس اجتماعی آشکار با بیان این‌که فرونشست‌ها در تهران با تلفات جانی همراه بوده است، اظهار داشت: فرونشست در شهران به‌علت گسستگی لوله گاز و آتش سوزی بسیار خطرناک بوده همچنین فرونشست در خیابان مولوی و ضلع شمالی میدان انقلاب باعث ایجاد فروریزش‌های طولی شده و زمینه‌ساز مشکلات فراوانی شده است.

وی گفت: علاوه بر این خطوط شبکه آب قدیمی شده و نقشه‌های موقعیت‌های آن‌ها چندان دقیق نیست و ساخت‌و‌سازهای متعدد به این لوله‌ها با قدمت ۶۰ سال آسیب وارد می‌کنند همچنین از هم گسیختگی لوله‌های آب باعث فروریزش می‌شود.

بیت‌اللهی توضیح داد: با روش‌های شناسایی مهندسی این پدیده‌ها کاملاً قابل شناسایی هستند و هرکدام از این قنات‌ها به نام شخصی سند خورده‌اند و حتی دفتر اسناد قنوات داریم که سند مالکیت خصوصی دارند.

وی افزود: راه حل اولیه و اولویت اولیه تعیین تکلیف حقوقی و قنات‌ها است و شهرداری ذی‌صلاح‌ترین برای نگه‌داری این قنوات است همچنین باید تناقض‌های قانونی آن باید حل شوند.

رئیس مرکز زلزله نگاری مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی تصریح کرد: طول رشته قنات شناسایی شده در تهران ۶۰۰ کیلومتر است و در بسیاری از مناطق قنات‌ها شناسایی نشده‌اند.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط

آخرین اخبار