قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) به یاری ورزشگاه آزادی شتافت
مقاومسازی ورزشگاه آزادی؛ دستاورد بینظیر قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) + عکس و فیلم
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) گفت: ورزشگاه آزادی را با آخرین فناوریها و علوم روز مستحکمسازی کردیم.
قرارگاه خاتمالانبیاء (ص) به یاری ورزشگاه آزادی شتافت
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء (ص) گفت: ورزشگاه آزادی را با آخرین فناوریها و علوم روز مستحکمسازی کردیم.
به گزارش آشکار، ورزشگاه آزادی تهران، بخش مهمی از حافظه تاریخی ورزش کشور را در خود جای داده است. اما طی گذر زمان و بر اثر عوامل طبیعی و انسانی، این ورزشگاه با فرسودگی و مشکلاتی مواجه شده بود که امکان برگزاری مسابقات را به حداقل رسانده بود. در این راستا، قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) با بهرهگیری از آخرین فناوریها و علوم روز، اقدام به مستحکمسازی و بازسازی این ورزشگاه تاریخی کرده است.
سردار عابد، فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص)، در بازدید از مراحل پایانی بازسازی و مقاومسازی ورزشگاه آزادی، اظهار داشت: با توجه به توانمندی قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در اجرای پروژههای کلان و زیرساختهای عظیم شهری، بازسازی و مقاومسازی ورزشگاه از سوی وزارت ورزش به هلدینگ راه و شهرسازی قرارگاه واگذار شد.
وی گفت: این مجموعه با آخرین فناوری و علوم روز و استفاده از اساتید و خبرگان برجسته دانشگاهی، به فرآیند بهسازی و مستحکمسازی ورزشگاه آزادی اقدام کرد.
سردار عابد در ارتباط با اقدام اساسی قرارگاه در زمینه مستحکمسازی استادیوم آزادی عنوان کرد: قرارگاه مقاومسازی برای حفظ بنا و تغییر در معماری بهمنظور به روز کردن و استانداردسازی سازه ورزشگاه بر طبق نظر AFC را با تمام امکانات ممکن در سه تراز A و B و C آغاز کرد و موفق شد در یک رکورد کمسابقه ۸۰ ستون ورزشگاه را در کمتر از ۸۰ ستون ورزشگاه را در کمتر از ۸۰ روز بازسازی و مقاومسازی کند.
وی افزود: اجرای میکروپایل بهمنظور مقاومسازی خاک زیر ستونها در سطح B و C لابی ورودی استادیوم و همچنین تزریق بتن تا عمق 12 متر با هدف مقاومسازی و تعمیر ستونها از جمله اقدامات زیربنایی در این پروژه بود.
سردار عابد در خصوص اقدامات صورتگرفته برای رفاه خبرنگاران گفت: برای تسهیل در تردد خبرنگاران نیز حفاری تونل در دو فاز بهطول ۱۱۰ متر انجام شد و همچنین اسکوربرد ورزشگاه نیز از یک مورد با ابعاد ۱۰۳ مترمربع به دو مورد در قسمت شمالی و جنوبی به ابعاد هر کدام ۱۴۷ متر مربع با کیفیت 4k ارتقاء یافت.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء (ص) در پایان تصریح کرد: بهمنظور تکریم هواداران و لذت تماشای یک مسابقه به یادماندنی، تمام تجهیزات ورزشگاه شامل نور، صوت، صندلیها و غیره با بهترین کیفیت جایگزین شد که نصب ۱۵ هزار و 300 صندلی ثابت در طبقه دوم و نصب ۶ هزار صندلی شاسیدار و هزار و 541 صندلی چرمی تاشو در طبقه اول از جمله اقدامات صورتگرفته در این زمینه است.
نام کامل: ورزشگاه آزادی
محل: تهران – ایران
ترابری عمومی: ایستگاه مترو ورزشگاه آزادی
شروع ساخت: ۱۳۴۹
در حال ساخت: ۱۳۴۹ – ۱۳۵۰
بازسازی: خرداد ۱۳۹۶ – تاکنون
بازگشایی: ۲۶ مهر ۱۳۵۰ (۵۳ سال پیش)
(اولین مسابقه در ۲۷ اسفند ۱۳۵۰)
۱۰ شهریور ۱۳۵۳ (افتتاحیه بازیهای آسیایی ۱۹۷۴)
مالک: وزارت ورزش و جوانان
گرداننده: مجموعه ورزشی آزادی تهران
نوع زمین: چمن
طراح: عبدالعزیز فرمانفرمائیان
گنجایش: ۱۰۰٬۰۰۰ (۹۵ – ۱۳۵۰)
۷۸٬۱۱۶ (۱۳۹۵ – تاکنون)
مستاجرها: استقلال
پرسپولیس (۱۳۵۲ – اکنون)
خانه: تیم ملی فوتبال ایران (۱۳۵۲ – اکنون)
ابعاد: ۱۱۰ متر در ۷۵ متر
زمین بازی ورزشگاه از چمن طبیعی و اطراف چمن یک پیست دو و میدانی در هشت ردیف از جنس تارتان قرار دارد و در قسمت غربی ورزشگاه و ضلع جنوب جایگاه ویژه، جایگاه گزارشگران صدا و سیما و در جنب راست این محل جایگاه خبرنگاران با ظرفیت ۸۵ نفر ساخته شدهاست.
زمان تخلیه برای ورزشگاه ۱۱ دقیقه محاسبه شدهاست. تونلها و راهروهای ورزشگاه به گونهای پیشبینی شدهاند که وسایل نقلیه مانند آتشنشانی، تمیزکاری و همچنین کانتینرهای مخصوص تلویزیون میتوانند در هنگام لزوم تا نزدیک جایگاه بیایند.
نصب صندلی در طبقه دوم ورزشگاه در تیر ماه ۱۳۹۵. پس از نصب صندلی در طبقه دوم، گنجایش ورزشگاه از ۱۰۰٬۰۰۰ به ۷۸٬۱۱۶ نفر کاهش یافت.
گنجایش این ورزشگاه ۷۸٬۱۱۶ صندلی است. تا پیش از نصب صندلی در ورزشگاه، گنجایش این ورزشگاه ۱۰۰ هزار نفر بود؛ اما پس از نصب صندلی و اعلام تعداد دقیق صندلیها، گنجایش اسمی ورزشگاه به ۷۸٬۱۱۶ نفر کاهش یافت.
معمار و طراح این ورزشگاه عبدالعزیز فرمانفرمائیان است، طرح ورزشگاه براساس دید کامل برای همه تماشاچیان در نظر گرفته شدهاست بطوریکه بیشترین دید تماشاچی از مرکز زمین در شمال و جنوب ۱۳۶ متر و در شرق و غرب ۱۲۶ متر است.
در کنار ورزشگاه آزادی دو زمین چمن فوتبال قرار دارند که با نامهای زمین شماره ۲ و ۳ شناخته میشوند. این دو زمین چمن، مخصوصاً زمین شماره ۲ تا مدتها محل تمرین تیمهای ملی فوتبال ایران و تیمهای باشگاهی از جمله استقلال و پرسپولیس بودهاند.
مهمترین رویدادهای بینالمللی برگزار شده در این ورزشگاه از هنگام ساخت تاکنون:
روشهای رفتن به ورزشگاه آزادی شامل مترو، اتوبوس و خودرو (یا وسیله نقلیه) شخصی میشود؛ ایستگاه متروی ورزشگاه آزادی که به نام همین ورزشگاه هم هست، یکی از ایستگاههای خط پنج مترو تهران است. این ایستگاه در بزرگراه تهران – کرج، کنار مجموعه ورزشی آزادی قرار دارد.
این ایستگاه در سال ۱۳۸۶ بنیانگذاری شد؛ ایستگاه متروی صادقیه یکی از راههای رفتن به این ایستگاه است. ایستگاه ورزشگاه آزادی پس از ارم سبز قرار دارد.
همچنین در کنار ورزشگاه یک پایانه اتوبوس و تاکسی نیز قرار دارد. این ورزشگاه محل پارک برای ۴۰۰ وسیله نقلیه به صورت سر پوشیده و ۷ هزار جای پارک در بیرون از ورزشگاه دارد.
انتهای پیام/