وزارت جهاد کشاورزی برای جلوگیری از تخلفات واردات ذرت چه کرد؟
یک مقام آگاه گفت: بهدلیل عدم طی شدن مسیر قانونی برای واردات ذرت شرکت بازرگانی تعاونیهای کشاورزی، هیچ مجوزی برای تخلیه و ترخیص محموله ذرت این شرکت صادر نشده است.

یک مقام آگاه گفت: بهدلیل عدم طی شدن مسیر قانونی برای واردات ذرت شرکت بازرگانی تعاونیهای کشاورزی، هیچ مجوزی برای تخلیه و ترخیص محموله ذرت این شرکت صادر نشده است.
به گزارش آشکار، در پی انتشار مطلبی با عنوان «هشدار به وزیر جهاد کشاورزی درباره تخلف احتمالی در واردات ذرت» یک مقام مسئول در وزرات جهاد کشاورزی به فود پرس، اظهار داشت: شرکت واردکننده بدون ثبت سفارش اقدام به واردات ذرت کرده است که بهدلیل طی روند غیرقانونی برای واردات، وزارت جهاد کشاورزی هیچ مجوزی برای ترخیص و تخلیه آن صادر نکرده است و طبق قانون در صورت تخلیه این کالا در بنادر کشور، ذرت وارداتی مصداق کالای قاچاق بوده و با آن بر اساس ضوابط برخورد میشود.
وی گفت: به رغم فشارهای فراوان به وزارت جهاد کشاورزی برای سرپوش گذاشتن این امر و صدور مجوزها برای واردات و ترخیص این ذرتها، خوشبختانه بخشی از دولت و مدیران وزارت جهاد کشاورزی با مقاومت زیاد مانع عملی شدن این تخلف و دادن رانت شدهاند.
ذرت یکی از محصولات و غلات بسیار پرمصرف هم برای انسان و هم برای دام و طیور است. میزان مصرف بسیار بالای این محصول در کشور باعث میشود تا بسیاری از افراد و شرکتها به دنبال واردات ذرت از کشورهای دیگر باشند. ذرت و سویا از مهمترنی محصولات موردنیاز برای پرورش مرغ و تخم مرغ در کشور است. از این رو واردات این محصول اهمیت ویژهای داشته و تأثیر زیادی بر تولید مرغ و تخم مرغ میگذارد. در ادامه در مورد واردات این محصول و نحوه واردات و تعرفه گمرکی آن صحبت میشود.
ذرت به شکلهای مختلفی تولید و مورد استفاده قرار میگیرد. همانطور که گفته شد این محصول هم برای انسانها و هم برای تغذیه دام و طیور مورد استفاده قرار گرفته و جایگاه ویژهای در تغذیه دارد. میزان تولید ذرت در کشور بسیار بالا است. اما از آنجایی که میزان مصرف نیز به شدت زیاد است، تولید داخل به تنهایی پاسخگوی نیاز بازار نیست. به همین دلیل دولت باید مسیر را برای واردات این محصول هموار نماید. بازرگانان بسیار زیادی در زمینه واردات این محصول فعالیت میکنند. این محصول با استفاده از ارز دولتی وارد شده تا قیمت آن در بازار افزایش زیادی نداشته باشد.
مهمترین مصرفکنندگان ذرت دامی پرورش دهندگان دام و طیور هستند. هرچه میزان ذرت موجود در بازار بیشتر و با کیفیتتر باشد، پرورش طیور نیز سادهتر بوده و به برطرف کردن نیاز مصرف کننده کمک میکنند. از این رو در درجه اول دولت و سپس بازرگانان و شرکتهای وارد کننده باید برای واردات این محصول مهم و ضروری اقدام کنند.
واردات ذرت دامی از فعالیتهای بسیار مهم و چالش برانگیز در کشور است. بیشترین تأثیر آن بر بازار دام و طیور و مخصوصا قیمت مرغ و تخم مرغ است. برای واردات این محصول نیز مشابه سایر کالاها و محصولات باید ابتدا به دنبال بازارهای معتبر خارجی باشید. پس از آن با دریافت کارت بازرگانی و یا مراجعه به شرکتهای بازرگانی برای واردات ذرت دامی اقدام نمایید. این محصول به محض ورود به گمرک باید با آزمایشهای مختلف بررسی شده و از نظر استانداردهای وزارت بهداشت تأیید شود.
برای واردات نهادههای دامی باید تمام نکات بهداشتی و استانداردها رعایت شوند. از آنجایی که این محصول برای خوراک دام و طیور استفاده شده و دام و طور نیز برای تغذیه افراد مورد استفاده قرار میگیرند، به طور مستقیم بر سلامتی افراد تأثیر میگذارد. از این رو محصول وارد شده باید کاملا بهداشتی و بدون ضرر باشد. یکی از کشورهایی که میزان بسیار زیادی ذرت و نهاده دامی به ایران صادر میکند، سوئیس است.
با شیوع ویروس کرونا تمام کشورهایی که به ایران ذرت صادر میکنند باید محمولههای خود را کاملا ضدعفونی کنند. کشورهایی مانند هند، آذربایجان، روسیه، اوکراین و ترکمنستان از جمله کشورهای صادر کننده ذرت و نهادههای دامی به ایران هستند. تمام محمولههای وارد شده باید بر اساس استانداردهای وزارت بهداشت بوده و به طور کامل در مبدأ و مقصد ضدعفونی شوند.
واردات نهادههای دامی باید بر اساس اصول بهداشتی و شرایط خاص انجام میگیرد تا محصولی کامل سالم و بهداشتی وارد شود. اولین شرط ورود این محصول انجام آزمایشهای کنترل کیفیت است. به محض ورود محصول به گمرک نمونه برداری شده و برای آزمایشگاه ارسال میشود. در صورت تأیید توسط مراکز بهداشتی محصول میتواند وارد کشور شود. استانداردهای ملی برای کنترل کیفیت ذرت و نهادههای دامی تعیین شده که بر اساس انها آزمایشات صورت میگیرد. در این استاندارد تمام موارد و ویژگیهای مختلف تعیین شدهاند. در ادامه برخی از این ویژگیها ذکر شدهاند:
میزان رطوبت باید حداکثر ۱۴ باشد.
چربی موجود در محصول حداقل ۳.۵ باشد.
میزان پروتئین حداقل ۸ باشد.
درصد سالمونلا باید منفی باشد.
مقدار کلسیم و فسفر موجود در محصول حداقل ۳ و ۲۹ درصد وزن باشد.
و بسیاری دیگر از ویژگیها و شرایط خاصی که این محصول باید دارا باشد.
کشورهای بسیار زیادی در سراسر دنیا اقلام به تولید و صادرات ذرت و نهادههای دامی میکنند. در این میان ایران نیز از برخی از این کشورها ذرت مورد نیاز بازار را وارد میکند. بیشترین حجم ذرت وارداتی از کشورهایی مانند اوکراین، روسیه و برزیل است. هندوستان، ترکمنستان و سوئیس نیز از کشورهای در رتبههای بعدی صادرات ذرت به ایران قرار دارند. روسیه، برزیل و اوکراین بهترین و باکیفیتترین ذرت دامی را برای ایران صادر میکنند. قیمت آنها نیز به نسبت کیفیت بسیار مناسب است.
مسیرهای واردات ذرت از کشورهای گفته شده متفاوت است. ذرت وارداتی کشور روسیه از طریق بندر انزلی در شمال صورت میگیرد. اما ذرتهای وارداتی اوکراین از طریق بندر امام در جنوب کشور وارد میشوند. این محصول هم در بسته بندیهای مختلف و هم به صورت فلهای به ایران ارسال میشوند. پس از وارد شدن به گمرک و انجام آزمایشهای مختلف در صورت تأیید باید برای انجام امور گمرکی اقدام کنند.
تعرفه ۱۰۰۵۹۰۱۰ می باشد اولویت ۲۵ معاف از پرداخت ما به التفاوت ارز – حقوق ورودی ۵ درصد می باشد – مشمول استاندارد اجبار و قرنطینهدامپزشکی و نباتی است.
ذرت شیرین تحت تعرفه ۰۷۱۰۴۰۹۰ طبقه بندی می شود. بر اساس آمار گمرک، بدون درنظر گرفتن کشور عراق، در مهرماه سالجاری حدود ۶ تن ذرت شیرین به ارزش ۱.۵ هزاردلار به دو کشور امارات متحده عربی و عمان صادر شده است. با توجه به تغییرات بخشنامه های گمرکی، پیشنهاد می شود برای اطلاع از آخرین مقررات مربوط به مجاز بودن صادرات این کالا با ما تماس بگیرید.
انتهای پیام/