۱۹:۱۳ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳

تحولی در مفهوم تربیت اسلامی نوجوانان

هیئت‌های مذهبی، سنگر تربیت نسل تمدن‌ساز / از فردگرایی تا جامعه‌سازی معنوی در بیانات پناهیان

در همایش مدیران جوانان عاشورایی، حجت‌الاسلام پناهیان بر جایگاه هیئات مذهبی در تربیت اجتماعی و معنوی نوجوانان تأکید کرد و خواستار تبدیل این پایگاه‌ها به سنگرهای زیست جمعی مؤمنانه شد.

تربیت اجتماعی نوجوانان

به گزارش آشکار، در سخنرانی پرشور و اثرگذار حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان در همایش مدیران جوانان عاشورایی، نقش هیئات مذهبی به‌عنوان محور اصلی تربیت اجتماعی، اخلاقی و معنوی نسل جدید مورد تأکید قرار گرفت. ایشان بر جایگاه بی‌بدیل زندگی جمعی مؤمنانه در هیئات تأکید کرد و این نهادها را راهکار جبران خلأهای اجتماعی و تربیتی موجود دانست.

در همایش مدیران جوانان عاشورایی و رزمندگان اسلام، استاد حجت‌الاسلام علیرضا پناهیان با سخنرانی‌ای عمیق و جریان‌ساز به بررسی مفهوم «تربیت دینی از مسیر زندگی جمعی» پرداخت.

وی اظهار داشت: هیئت‌های مذهبی باید بستر اصلی تربیت اجتماعی، اخلاقی و انقلابی جوانان باشند و به جای تمرکز صرف بر عبادات فردی، به تشکیل زیست مؤمنانه جمعی و تربیت گروهی بپردازند.

تربیت اجتماعی نوجوانان

نقش هیئت‌ها در ساخت شخصیت اجتماعی جوانان

استاد پناهیان تأکید کرد که تربیت دینی باید از درون جمع و گروه آغاز شود. هیئات، با فراهم کردن امکان همکاری، تعامل، ایثار و مشارکت، نوجوان را از فضای انزوا و فردگرایی خارج کرده و به‌سوی ساخت جامعه‌ای عدالت‌محور سوق می‌دهد.

جبران خلأ خانواده و مسجد

به‌زعم وی، هیئت‌های مذهبی به‌عنوان حلقه مکمل نهاد خانواده و مسجد، می‌توانند خلأهای موجود در تربیت اجتماعی جوانان را جبران کنند. پناهیان افزود: هیئت نباید صرفاً محل روضه‌خوانی باشد؛ باید کارگاه زیست دینی نوجوانان شود.»

ابزارهای اجرایی

استاد پناهیان توصیه کرد:

  • ایجاد گروه‌های مسئولیتی نوجوانان در جلسات
  • آموزش تاریخ اسلام برای افزایش درک اجتماعی
  • تقویت رفاقت‌های عمیق حول محور اهل‌بیت (ع)
  • استفاده از الگوی اربعین برای تربیت زیستی جمعی

حجت‌الاسلام پناهیان بار دیگر این پیام را برجسته کرد: هیئات، سنگر پرورش انسان‌هایی هستند که بتوانند زمینه‌ساز ظهور شوند.

او با این سخن به گزارش خود پایان داد: بزرگ‌ترین سرمایه نوجوان، رفاقت در مسیر اهل‌بیت (ع) است.

انتهای پیام/

مطالب مرتبط