«آشکار» گزارش میدهد؛
اثر تخم مرغ بر سلامت مغز
خوردن دو عدد تخم مرغ در روز میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۴۷ درصد کاهش دهد. این یافتهها امیدی نو به افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری میدهد.

«آشکار» گزارش میدهد؛
خوردن دو عدد تخم مرغ در روز میتواند خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را تا ۴۷ درصد کاهش دهد. این یافتهها امیدی نو به افراد در معرض خطر ابتلا به این بیماری میدهد.
به گزارش آشکار، بیماری آلزایمر، شایعترین نوع زوال عقل، با تخریب تدریجی حافظه و قدرت تفکر، زندگی افراد را مختل میکند. تاکنون هیچ درمان قطعی برای این بیماری وجود نداشته است، اما تحقیقات جدید نشان میدهد که رژیم غذایی ممکن است نقشی اساسی در پیشگیری از آن ایفا کند.
در این مطالعه که توسط دانشمندان دانشگاه Rush در شیکاگو انجام شد، بیش از ۱۰۰۰ فرد مسن به مدت ۱۵ سال تحت نظر قرار گرفتند.
در طول این مدت، افرادی که بیش از یک تخممرغ در هفته مصرف میکردند، ۴۷ درصد کمتر در معرض ابتلا به آلزایمر قرار داشتند.
محققان معتقدند که کولین، ماده مغذی موجود در زرده تخممرغ، ممکن است نقش کلیدی در این اثر محافظتی داشته باشد.
کولین برای عملکرد مغز ضروری است و به ساخت سلولهای مغزی جدید و حفظ سلامت آنها کمک میکند.
متخصصان برای بررسی تاثیر تخممرغ بر آلزایمر از دادههای گروه شرکتکننده در بررسی «شتاب حافظه» (Rush Memory) و «طرح پیری» (Aging Project) استفاده کردند.
آنها با تکیه بر پرسشنامههایی که دفعات مصرف تخممرغ را در شرکتکنندگان ردیابی میکرد، دادههای ۱۰۲۴ بزرگسال را بررسی کردند.
این متخصصان سپس «کولین»، ماده مغذی موجود در زرده تخممرغ را که با سلامت مغز مرتبط است، به صفر رساندند.
مصرف دو تخممرغ در روز، هدف دسترسی به کولین و سایر مواد مغذی کلیدی برای سلامتی مغز را تامین میکند.
حتی مصرف محدود تخممرغ، یعنی تقریبا یک تخممرغ در هفته، روند ضعیف شدن حافظه را کندتر میکند.
به گزارش ایندیپندنت، پروفسور «گری اسمال»، رئیس بخش روانپزشکی دانشکده پزشکی هکنساک مرایدین میگوید این تحقیق سازوکار این تاثیر را نشان نمیدهد اما میدانیم چندین عنصر در تخممرغ وجود دارد که برای مغز مفید است؛ کولین به سنتز و آزادسازی انتقال دهندههای عصبی مهم برای ذخیره خاطرات کمک میکند.
کولین یک ماده مغذی حیاتی است که در حفظ سلامت کلی، بهویژه عملکرد مغز نقش مهمی دارد.
این ماده مغذی به دلیل خواص و فواید مشابه با ویتامینهای گروه ب، اغلب در این گروه قرار میگیرد.
زرده تخممرغ، یکی از غنیترین و آسانترین منابع کولین است. یک تخممرغ بزرگ ۱۶۹ میلیگرم کولین دارد.
مصرف محدود تخممرغ، یعنی تقریبا یک تخممرغ در هفته، روند ضعیف شدن حافظه را کندتر میکندطبق توصیه مرکز ملی بهداشت و سلامت انگلیس، مقدار کولین کافی برای مردان بالغ ۵۵۰ میلیگرم در روز و برای زنان غیر باردار و زنانی که در دوره شیردهی نیستند، ۴۲۵ میلیگرم در روز است.
به گفته دکتر «تیلور والاس»، محقق این مطالعه، مصرف ۲ تخممرغ در روز، هدف دسترسی به کولین و سایر مواد مغذی کلیدی برای سلامتی مغز را تامین میکند.
این مقدار حتی برای افراد مبتلا به دیابت و کسانی که بیماری قلبی متابولیک دارند یا با خطر ابتلا به آن مواجهاند، بیخطر است.
تخممرغ را میتوان به روشهای گوناگون از آبپز گرفته تا املت، موقع صبحانه، به عنوان میانوعده یا با انواع سالادها میل کرد و از فواید آن بهرهمند شد.